Pages

Sunday, July 25, 2010

Pizza Diuta supercalifragilistic



Ingrediente blat de pizza:
* 250 g faina
* 1 lingurita (jumate de pliculet) drojdie uscata
* 150 ml apa minerala
* 3 linguri ulei
* jumatate de lingurita de sare

Mod de pregatire:

Intr-un castron am amestecat faina cernuta cu drojdia uscata si am lasat sa se odihneasca vreo 10 min (nu stiu care-i efectul, dar asa scrie pe pliculetul de drojdie uscata).
Apoi am adaugat uleiul, apa minerala si sarea si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat omogen si elastic.
m uns gramajoara de aluat pe toate partile cu un pic de ulei ca sa nu faca pojghita in timp ce dospeste.
Am acoperit castronul cu un servet de bucatarie si l-am lasa in bucatarie la dospit fix o ora, timp in care aluatul a crescut considerabil.
Tava de pizza am uns-o cu putin ulei si am intins aluatul direct in tava cu mainile.

Topping:

* 1 borcan de zacusco-ghiveci
(l-am primit de aia nu stiu exact ce contine, dar sigur are rosii, ardei, ceapa, piper, bulion, usturoi si este de consistenta ca si zacusca)
* porumb dulce (din conserva)
* 1 cutie de ciuperci
* cateva feliute de sunculita
* jumatate de ardei
* cascaval ras
* 1 ou

Blatul intins l-am uns cu zacusca, apoi am presarat porumb, ciuperci, am pus feliile de sunculita si ardeiul taiat fasii subtiri.
Am bagat in cuptor (neincalzit inainte) la foc mare, timp de maxim 10 min, apoi am redus focul la mai putin de jumatate (nu am grade la cuptor sa pot spune exact, dar a fost mediu spre mic focul) si am lasat asa 15-20 min. Apoi am scos tava, am spart oul in mijloc, am presarat cascaval ras si am mai bagat in cuptor pentru inca vreo 15 min (adica pana cand am vazut ca s-a inchegat oul – galbenusul a ramas moale in interior, exact ca la oul ochi).
La servire n-am mai adaugat nici un sos, n-a fost nevoie, doar cateva frunze proaspete de busuioc.

Blatul a fost crocant si nu prea pufos (cum ar fi o paine), dar nici subtire ca hartia. Am gasit blatul perfect pentru mine!

N-as putea sa precizez o sursa anume pentru reteta de blat, deoarece este doar partial luata de pe siteul unei firme care livreaza pizza.
Insa io am eliminat zaharul din compozitie, n-am facut maia ci am framantat totul impreuna si am pus apa minerala in loc de apa calda.
Asa ca probabil as putea spune ca este o varianta proprie (pe net n-am gasit asemenea varianta asa ca nu m-am inspirat din nici o reteta existenta).

Ca si topping sigur ca se poate folosi orice va place, io am mers pe varianta ‘ia sa vedem ce avem in frigider si in speis’ :)

Daca incercati reteta sper sa va placa si sa serviti pizza cu pofta!















3 comments:

  1. Arata foarte bine pizza ta, imi face tare pofta! Imi place cum ti-a iesit oul deasupra, foarte frumoasa poza si probabil foarte buna pizza.

    ReplyDelete
  2. Moama Diii ce balutze am pe la gura, nici nu-ti imaginezi :)))

    ReplyDelete
  3. Frumoasa, tentanta!

    ReplyDelete

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).