Friday, March 26, 2010

Premii de Florii

Azi am observat ca urmaresc 200 de bloguri WOW :D
Nu le citesc pe toate zilnic, dar abia astept sa intru sa vad ce-ati mai postat nou si sa admir tot ce ati creat in materie de bijuterii, bucatarie sau orice altceva.


Cu aceasta ocazie as vrea sa va transmit tuturor acest mic premiu ca semn al aprecierii mele. N-am sa pot enumera toate cele 200 de bloguri asa am sa numesc doar cateva, cu precizarea ca premiul este dedicat tuturor celor pe care va vizitez si care ma vizitatiPhotobucket





Si un premiu special pentru blogul meu preferatPhotobucket


Photobucket

Urare de FLORII



Cu ocazia FLORIILOR va doresc multa sanatate, noroc si fericire tuturor celor care purtati nume de flori!

Sunday, March 21, 2010

Tort de lamaie in alb si rosu pentru onomastica sau aniversare

Tort de lamaie in alb si rosu de Sfantul Iosif


Photobucket

Sursa: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/25505/Tort-de-lamaie/

Ingredientele mele:

Blat:
* 500+ gr faina,  (+ inseamna inca atata faina cat sa nu mai fie foarte lipicios aluatul. n-am mai cantarit am pus vreo 4 linguri cu varf in timp ce framantam)
* 1 pliculet praf de copt,
* 150 gr zahar pudra,
* 2 pliculete zahar vanilat,
* un strop de sare,
* coaja rasa de la 2 lamaii,
* 3 oua,
* 300 gr unt

Crema:
* coaja rasa de la 2 lamai,
* 150 ml suc de lamaie,
* 175 gr zahar,
* un zahar vanilat
* 2 linguri faina (io nu folosesc amidon)
* 3 oua
* 200 g unt la temperatura camerei

Glazura:
* 225 gr zahar pudra
* 4-5 linguri suc de lamaie
* 1-2 pliculete tort gelee rosu (preparat conform instructiunilor de pe plic)


~ ingredientele pentru blat: le-am amestecat si am framatat un aluat.

Photobucket



Photobucket




~ aluatul a fost foaaaarte lipicios, asa ca am mai adaugat vreo 4 linguri (cu varf) de faina. astfel am reusit sa desprind alauatul de pe mana si de pe marginea ligheanului.

Photobucket




~ intr-un tarziu si io si aluatul bucurosi ca am reusit

Photobucket




~ ingredientele pentru crema
- am amestecat coaja si sucul de lamaie, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si faina si am pus pe foc mic pana cand s-a topit zaharul. Atunci am luat de pe foc si am adaugat pe rand cele 3 oua, amestecand crema dupa fiecare ou. Am pus inapoi pe foc mic, amestecand in continuu pana cand s-a ingorsat. Am lasat crema sa se raceasca. Apoi am adaugat untul moale la temperatura camerei si am amestecat cu mixerul cateva minute.

Photobucket


~ in timpul fierberii

Photobucket


~ crema racita si mixata cu 200 g unt

Photobucket


~ aluatul impartit in 6 parti
- aluatul a stat in frigider vreo 40 de min si tot era prea moale pt a-l putea intinde, asa ca l-am bagat vreo 15 min in congelator. apoi l-am impartit in 6 bucati aproximativ egale.
- dintr-o bucata am decupat stelute, pe care le-am copt timp de 15 min la foc mediu.
- celelalte 5 bucati le-am intins, le-am dat o forma rotunda si le-am copt la foc mediu spre mic, timp de 20-25 min (depinde de cuptor, verificati sa nu se arda cum am patit io cu una din foi)
Photobucket


~ tava cu stelute pe care nu le-am folosit pt decor ca in reteta originala ci le-am mancat :D

Photobucket


~ primul blat asteapta cuminte sa ajunga in cuptor

Photobucket


~ love is all around :D

Photobucket


~ rebut :isterie: mi-e rusine, dar ce sa fac, se mai intampla. daca am stat cu ochii pe forum :doh: :)))

Photobucket


~ 4 blaturi si crema pregatite pt umplut

Photobucket

Photobucket


~ that's all folks :)

Photobucket


~ no, it' not! urmeaza decoratul :D am preparat 3 plicuri de tort gelee rosu dupa cum scrie pe plic si am turnat intr-o tava tapetata cu folie alimentara

Photobucket

Photobucket

[i]* Observatii: trebuia sa folosesc o tava mai mica si sa fac doar 1 plic (maxim 2) de tort gelee.[/i]


~ ingrediente pentru glazura: am amestecat pana cand s-a topit zaharul si am obtinut o glazura fina.

Photobucket


~ tortul a lenevit putin la soare pana cand s-a intarit gelatina in frigider

Photobucket


~ tortul glazurat

Photobucket

Photobucket


~ gelatina intarita am decupat-o cu forme de fursecuri

Photobucket

Photobucket


~ si dupa lupte seculare in sfarsit sarbatoritii se pot bucura de tort :)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Observatii:
1.  crema e extraordinar de buna! are o aroma pe care n-am cum s-o gasesc in nici o crema la plic, la fel si glazura!
2. glazura e prea acra. cred ca merge 2 linguri zeama de lamaie + 2 linguri de apa.
3. crema e cam acra, desi mie imi place acru. data viitoare am sa pun mai multa coaja de lamaie si ceva mai putina zeama.
4. crema mi-a ajuns pt 4 blaturi. data viitoare am sa fac tot 4 blaturi la cantitatea asta de crema sau 6 blaturi si mai multa crema.
5. 1-2 pliculete de tort gelee si o tava mai mica erau suficiente. mi-a ramas o cutie de margarina plina cu gelatina rosie.

POFTA BUNA SI LA MULTI ANI DE ZIUA ONOMASTICA TUTUROR CELOR CARE POARTA NUMELE DE IOSIF, JOZSEF SI TOATE DERIVATELE IN TOATE LIMBILE!

Thursday, March 4, 2010

Mancare de cartofi ~ de post

Mancare de cartofi

Photobucket







Ingrediente:
* 8 cartofi
* o punga de amestec de legume (350 g a avut punga mea)
* 1 ceapa
* ulei
* vegeta, piper
* vreo 5 linguri de bulion

~ cartofii taiati cubulete i-am pus la fier in apa cu sare;
~ ceapa tocata marunt am calit-o in ulei;
~ am adaugat legumele asa inghetate cum erau, s-au dezmortit la foc mic;
~ am condimentat cu vegeta si piper;
~ am adaugat cartofii nu chiar complet fierti, vreo 200 ml de apa calda si am mai lasat oala acoperita la foc mic ;
~ am diluat cu putina apa vreo 5 linguri de bulion si am turnat peste cartofi;
~ am mai lasat la foc mic pana cand zeama s-a ingrosat putin.
~ am servit cu muraturi   :)


Sursa de inspiratie: http://bucatariadenysei.blogspot.com/2010/03/mancarica-din-mazare-si-cartofii.html






Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket

Foietaj cu nuca si cocos

Foietaj cu nuca si cocos

Photobucket

Sursa: http://danielaincucina.blogspot.com/2010/02/ochelari-din-foetaj.html

Ingredientele mele:
* 1 foaie de foietaj (400 g)
* 2 pliculete zahar vanilat
* cateva linguri zahar
* nuca macinata
* nuca de cocos

Am lasat foaia de foetaj sa se dezghete la temperatura camerei.
Am intins-o pe masa, am presarat 1 plicuet de zahar vanilat si vreo 2 linguri de zahar normal, apoi nuca macinata si nuca de cocos.
Am inceput sa rulez foaia pe lungime dintr-o parte si din alta spre mijloc.
Nu mi-a iesit simetric, dar na merge :P
Am presarat deasupra 1 pliclet de zahar vanilat.
Am asezat "ochelarii" in tava cu hartie de copt si am dat la cuptorul preincalzit pe foc mediu pana s-au rumenit. (am urmarit cu atentie si am verificat la fiecare 5-20 min, a durat vreo 45 de min, depinde de cuptor)




Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive