Sunday, March 4, 2012

Prajitura cu malai

Photobucket

Sursa: Bucataresele Vesele

Ingredientele mele:
* 400 g smantana + 250 g iaurt (pentru ca n-am avut 600 g de iaurt)
* 200 g malai
* 1 lingurita bicarbonat
* 60 g untura (moale)
* 3 oua intregi
* 10 linguri zahar

Mod de preparare:
Am mixat la viteza mica smantana cu iaurtul, untura moale si ouale intregi.
Apoi am adaugat malaiu in ploaie mixand in continuare ca sa nu formeze cocoloase.
Am pus si zaharul si bicarbonatul.
Pana cand s-a incins cuptorul am lasat aluatul in castron cu gandul ca se mai umfla malaiul.
(M-am speriat ca aluatul era subtire cam ca cel de clatite si am adaugat inca 2 linguri de malai. nu trebuia.)
Am turnat aluatul foarte moale intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul preincalzit pana s-a rumenit. 50 de minute in cazul meu, la foc mediu.

N-am mai facut si nici n-am mai mancat asa ceva. Am vazut ca multa lume zice ca e o prajitura din copilarie, ca faceau bunicile. Noi n-am facut niciodata, nu stiam de alt desert cu malai decat de mamaliga cu zahar :P Iar malai n-am folosit decat la mamaliga si la pane.
Am ramas placut surprinsi. Prajitura e gustoasa.
 Putin cam aspra, cere sa fie insiropata in lapte dulce de exemplu.
Data viitoare am sa adaug zahar vanilat sau esenta de vanilie si poate si coaja de lamaie sau portocale.
In seara asta am turnat lapte cald peste bucatele de prajitura si am lasat sa se absoarba. Mmmm delicioasa!


  PhotobucketPhotobucket Photobucket

4 comments:

  1. Imi aduce aminte de bunica.Tare buna prajitura asta.salvata!!o zi frumoasa!

    ReplyDelete
  2. Ma bucur! Mersi pentru vizita!

    ReplyDelete
  3. Prajitura arata foarte apetisant !, dar ma gandesc daca s-ar putea inlocui untura cu altceva, nu prea sunt de acord cu acest ingredient care este cam greu pentru copii.

    ReplyDelete
  4. A fost foarte buna!
    Sint doar vreo doua linguri cu varf, de untura la toata tava de prajitura, pe care nu o mananca o singura persoana deodata.
    Dar asa cum scrie in reteta din care m-am inspirat, in loc de untura se poate folosi unt topit.

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive