Pages

Monday, October 1, 2012

Gogosari murati (cu otet)

Photobucket

Ingrediente: 
* 5 kg gogosari 
* 1 lingura sare la fiecare litru de apa 
* 2 linguri rase de zahar la fiecare lingura de sare 
* 100 ml otet la fiecare litru de apa (am uitat otetul din poza)
* boabe de piper 
* cateva foi de dafin 
* cimbru si marar uscat

  Photobucket

Photobucket 

Mod de preparare: 

- am spalat, curatat si taiat gogosarii in bucati potrivite.
Photobucket 

 - i-am indesat in borcane si am turnat apa rece peste ei ca sa pot masura apa.
Photobucket 

- apa masurata am turnat-o intr-o oala incapatoare, am adaugat condimentele si otetul si am lasat sa dea un clocot.
  Photobucket 

- am oparit gogosarii in transe, tinandu-i doar cateva minute in apa. apoi i-am pus in borcanele pastrate calde langa aragaz. 
  Photobucket 

 - peste gogosari am turnat zeama fierbinte, am legat borcanele si le-am bagat la dunst (intre paturi cateva zile pana se racesc complet)
Abia astept sa-i pot gusta!!!

Photobucket

No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).