Pages

Sunday, November 30, 2014

Supa crema de dovleac de placinta (bostan) (1)




SURSA:

Ingrediente:
900 g dovleac de placinta (fara coaja, fara samburi)
20 g unt
jumatate de ceapa
1 varf de cutit de piper alb (io n-am avut, am pus piper negru)
1 lingurita sare (sau dupa gust)
900 ml apa
80 g smantana pentru gatit
1 varf de cutit de ghimbir macinat

Pentru servire:
crutoane
cascaval (parmezan)
miez de seminte de dovleac


Mod de preparare:
* Spalam dovleacul, il curatam de coaja si seminte si il taiem cubulete. Cantarim 900 g.
* Intr-o oala topim untul si calim ceapa taiata marunt. Condimentam cu sare si piper.
* Adaugam dovleacul si apa cat sa acopere (aprox 900 ml). 
Punem capac si fierbem aproximativ 25 min pana se inmoaie dovleacul.
* Luam de pe foc si mixam cu ajutorul mixerului vertical 
(daca e cumva de plastic, nu bagati imediat in fiertura fierbinte). 
In timp ce mixam, adaugam smantana de gatit si ghimbirul.
* Mai punem pe foc cat sa dea un clocot.
* Ajustam cu sare si piper daca mai e nevoie.
* Servim cu crutoane, cu miez (prajit) de seminte de dovleac, presaram parmezan.


Modificari:
* am pus 1 litru si ceva de lichid (cred ca 1,2 L) , jumatate apa, jumatate supa clara de pui.
* am adaugat cateva frunze de patrunjel (pe care le-am scos inainte de a mixa).
* am adaugat o bucata de praz pe langa ceapa calita.
* am adaugat cam 2 morcovi fierti (anterior pentru alta supa), taiati rondele.


Verdict:
Bis! Biiiiiiissssssss! 





No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).