Wednesday, June 11, 2014

Inghetata cu visine


Ingrediente:
* 200 g visine
* 50 g zahar praf (pudra)
* 200 g smantana (fermentata, Lidl)

Mod de preparare:
- Am zdrobit visinele cu mixerul vertical.
- Am adaugat zaharul praf, smantana si am amestecat putin.
- Am turnat amestecul in vasul racit al aparatului de inghetata.
- Am lasat la malaxat 50 minute.
- Dupa care am pus amestecul cremos si rece intr-o cutie de plastic, pe care am bagat-o in congelator ca sa inghete si mai tare.
- Am scos de 3 ori, la cate 30-40 min si am amestecat ca sa nu se formeze gheata.

Sorbet de lamaie


Ingrediente:
* 150 ml zeama de lamaie
* 50 ml zeama de portocale
* 170 g zahar cristal
* 210 ml apa
* 1 albus

Mod de preparare:
Toate ingredientele, in afara de albus, se pun pe foc pana dau un clocot, se aduna spuma formata si se fierb pe foc mic 2-3 minute.
Siropul se lasa sa se raceasca.
Apoi se adauga albusul si se amesteca energic pentru acesta sa se omogenizeze cu siropul.
Amestecul se pune in vasul racit al aparatului de facut inghetata si se malaxeaza timp de 40 de min.
Dupa care se toarna intr-o cutie de plastic si se da la congelator pana ingheata la consistenta preferata.





Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive