Pages

Monday, November 30, 2015

Ceafa de porc, cu legume, la cuptor


* 1 kg (sau 1 si ceva) ceafa de porc
* condimente: sare, piper, boia dulce, cimbru
* 1 bucatica de carnat proaspat, afumat
* 4 catei de usturoi
* putin ulei
* 250 ml de bere
* alufolie
* cartofi, morcovi, mere - dupa gust, in functie de cate incap in tava.

Am masat carnea cu condimente, am invelit-o in folie alimentara si am lasat-o vreo 4-5 ore in frigider.
Am scuturat carnea de excesul de condimente, am uns-o putin cu ulei, sa nu se lipeasca de tava si de alufolie.
Am pus in tava usturoiul feliat, bucatile de carnat si am turnat berea.



Am dat la cuptorul preincalzit, la foc maxim, timp de 40 de minute, tava acoperita cu alufolie.


Dupa acest timp am scos folia si am pus pe langa carne legumele crude si merele taiate jumatati. 
Am presarat condimente peste legume, am turnat cu lingura zeama peste carne si am pus folia inapoi.


Dupa alte 40 de minute am scos folia, am turnat iar zeama peste carne si am mai lasat in cuptor, fara folie vreo 10 minute, ca sa se rumeneasca.


A iesit buna, a fost prima incercare de acest gen, doar ca ceafa nu este carne tocmai potrivita pentru gatit asa bucata intreaga la cuptor. 




No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).