Pages

Saturday, April 30, 2016

Tort de cacao cu crema de mascarpone cu lamaie si glazura oglinda


Tort de cacao cu crema de mascarpone cu lamaie si glazura oglinda

Pentru blatul cu cacao:

Pentru crema: 
500 g mascarpone Lovilio
100 g ciocolata alba Bellarom, topita
80 g zahar pudra Castello
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingurita esenta de vanilie Castello
2 linguri zeama de lamaie
200 g frisca lichida Pilos

Am amestecat cu mixerul, mascarpone cu ciocolata alba, topita cat sa curga, zaharul pudra, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Apoi am adaugat cate putin zeama de lamaie, mixand la viteza mica (de teama sa nu se taie crema).
Dupa care am adaugat si frisca batuta (la frisca n-am mai adaugat zahar ca in reteta din care m-am inspirat, pentru ca frisca mea este deja destul de dulce).
Am uns cele trei foi de blat cu crema si am imbracat si exteriorul tortului. 
Am pus tortul in congelator cat timp m-am ocupat de glazura.

Pentru glazura oglinda: 
50 ml frisca lichida Pilos
75 ml apa
50 g zahar
3 g gelatina praf


Am pus gelatina la hidratat in 2 linguri de apa rece.
Restul ingredientelor le-am amestecat intr-un ibric si le-am pus la fiert pe foc mic cateva minute, pana cand compozitia parea ca s-a ingrosat putin.
Apoi am strecurat si am lasat sa se racoreasca putin, dupa care am adaugat gelatina si am amestecat pana s-a dizolvat de tot.
Am asezat pe un suport tortul tinut la congelator vreo ora, iar dedesubt am pus o hartie de copt si am turnat glazura calduta.

Observatii: 
-crema este foarte gustoasa, dar totusi data viitoare am sa pun mai putin zahar si mai multa zeama de lamaie.
-glazura este extraordinara! ramane lucioasa si moale multumita gelatinei.





   



No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).