Pages

Wednesday, May 4, 2016

Cozonac cu stafide (in tava intinsa)


Sursa: 

Ingredientele mele:
1) pentru aluat
*600 g faina 000
*1 lingurita scortisoara macinata (praf)
*coaja de portocale Finesse Dr.Oetker
*50 ml ulei
*7 g drojdie uscata
*80 g zahar
*250 ml lapte
*3 oua
*un strop de sare
*esenta de vanilie
2) pentru umplutura
*200 g stafide
*2-3 linguri lichior whisky cream
*esenta de vanilie
3) pentru sirop
*300 ml lapte
*3 Lg miere

(tava 33 x 22 cm)

La preparare am urmat instructiunile din reteta de mai sus.

Am pornit cu un (aproape) dezastru, pentru ca n-am putut sa ma ocup la timp de aluatul dospit.
Dar in final a iesit un cozonac gustos si pufos.
Insa intre cele doua straturi (cel de melcisori si cel intins) s-a format o portiune cleioasa, probabil din cauza siropului.
Data viitoare am sa folosesc acelasi aluat si am sa fac intr-o tava mai mica, doar jumatate de portie si doar intr-un strat.

Inca n-am descoperit reteta unui cozonac care sa ramana la fel de pufos 2-3 zile.
Mai caut. :)




   



No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).