Wednesday, May 11, 2016

Chiftea intreaga - Chec de carne


Aceeasi reteta


de data asta fara cartof crud, am adaugat carnati de casa si am copt in punga pentru fripturi. 






Paste cu ton


*paste fierte (farfalle din grau dur Combino)
*conserva de ton in ulei (file ton in ulei de masline Nixe)
*telemea putin sarata
*ceapa frecata cu boia dulce
*patrunjel proaspat

si ...

Pofta buna!

Sos de patrunjel cu smantana


Pe alocuri dupa modelul celebrului pesto...

*1 manunchi de patrunjel, proaspat cules din gradina :) (cam 70 g)
*100 ml ulei (de rapita + ulei aromat pt wok)
*3 ham-ham de usturoi :))))
*3 Linguri parmezan ras
*putina sare (dupa gust)
*cam 200 g smantana

Se paseaza/mixeaza toate, in afara de smantana, cu mixerul vertical.
La final se adauga smantana, in functie de cat de puternica vrem sa fie aroma de patrunjel.

Sosul rezultat l-am combinat cu niste spaghetti integrale Combino.
Sucul nu este un ingredient uitat din sos, ci a mers de minune langa pastele aromate.




"Cheesecake" cu iaurt si jeleu de fructe de padure (fara coacere)


Cheesecake modificat, cu crema de iaurt, pentru ca asta am avut in casa si am vrut sa se consume.
(fara coacere)

Pentru baza am folosit:
*200 g biscuiti (simpli + eugenii cu crema de cacao)
*100 g unt, topit

Pentru crema am folosit:
*650 g iaurt cu diferite arome (250 g iaurt de baut + 400 g iaurt cu fructe)
*2 pliculete gelatina granule (2 x 10 g)
*400 g frisca lichida Pilos
*esenta de vanilie
*1 conserva fructe tropicale
*1 conserva mare piersici in sirop slab indulcit

Sursa jeleu (de fructe de padure):

*350 g amestec fructe de padure
*70 g zahar
*80 ml apa
*1 lg (rasa) amidon
*1 pliculet (10 g) gelatina granule


Biscuitii sfaramati cu robotul de bucatarie, i-am amestecat cu untul topit (dar nu cald) si i-am nivelat in cele doua forme rotunde (de 16 cm si de 26 cm diametru). Am dat la rece pana cand m-am ocupat de crema.

Pentru crema:
-am batut frisca lichida la viteza mica pana cand a fevenit cremoasa, pufoasa.
-am pus la hidratat gelatina, iar dupa vreo 10 min am incalzit-o usor la microunde pana cand a devenit lichida si nu s-au mai vazut granule.
-am amestecat iaurtul cu frisca batuta, gelatina lichida si esenta de vanilie.

Peste baza de biscuiti am impartit fructele scurse de zeama si am turnat crema.
Am dat la rece pana cand am pregatit si s-a racorit jeleul.

Pentru jeleu am urmat indicatiile din reteta de mai sus.

Cand jeleu s-a racit putin, dar inca era lichid, am turnat peste crema deja intarita.
Dupa care tortul mai mic l-am pus la congelator pentru vreo 20 min, iar celalalt a ramas in frigider.

VERDICT: supeeeeeeeeeeer!
Baza e interesanta si gustoasa, crema e foarte buna, usoara, fresh, iar jeleul e mmm-mmm-MMM!



   









  
  


  



Wednesday, May 4, 2016

Tort de vanilie, cu crema de mascarpone, piersici si jeleu




Pentru blatul de vanilie:

Crema: 
500g mascarpone amestecat cu 400 g frisca lichida, batuta, 
esenta de vanilie si jumatate de plic gelatina granule, 
cu bucatele de piersici (conserva)
(cam ca o crema de cheesecake).
Blatul insiropat cu sucul de la conserva de piersici.
Deasupra piersici acoperite cu Tort gelee rosu.

E - X - C - E - L - E - N - T !!!!!









Tort cu cacao, crema de cafea&brandy si visine



Pentru blatul cu cacao:

Blaturile au fost insiropate cu zeama de la compotul de visine.
Crema este din plic Dr.Oetker crema de cafea si brandy.
Tortuletul are multe hibe, stiu, dar a fost excelent la gust si a fost foarte apreciat.













Friptura de miel, la cuptor



1,6 kg carne de miel
sare
boia dulce
piper
cimbru
rozmarin
mix souvlaki
ulei
vreo lingura zeama de lamaie

-peste noapte in vas yena (cu capac)
30 min cu partea mai carnoasa in jos, foc mare
15 min intors, redus focul
10 min fara capac, redus si mai mult focul

Pentru inspiratie:





Ramasite de friptura, langa ciorba de miel cu macris si leustean si stufatul de miel :)





Gris cu lapte


130 g gris
880 g lapte
1 Lg unt
3 Lg zahar


Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive