Pages

Saturday, February 12, 2011

Chec cu crema de alune si ciocolata

Photobucket

Inspirata de pufosii muffins cu ciocolata ai lui Edith Francu, am facut un chec cu crema de alune si ciocolata.


Ingrediente:
* 4 oua

* 200 gr de unt moale
* 200 gr de zahar
* 300 gr faina
* 1 plic de praf de copt

* jumatate sticluta esenta de vanilie (de la Lidl, nu ceva super-concentrat)
* 4-5 linguri de lapte (in functie de cum cere aluatul)
* 3-4 linguri de crema de alune si ciocolata (Nusspli se numeste al meu, este exact ca Nutella, Nutoka, doar ca e alta firma)
Nota: plicul de glazura nu l-am mai folosit pentru ca mi-a placut cum arata checul doar pudrat cu zahar praf.



Photobucket


Toate ingredientele, in afara de crema de ciocolata, le-am amestecat cu mixerul, adaugand cate o lingura de lapte pana cand aluatul a ajuns de consistenta potrivita aluatului de chec (moale cat sa curga putin).



Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Am turnat aluatul intr-o tava, apoi am facut dungi cu crema de ciocolata, dupa care am facut un model cu ajutorul unui cutit.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Am dat checul la cuptorul preincalzit pt 40 de min. (aproximativ 10 min foc mare, apoi am scazut focul la mediu spre mic).


Dupa 40 min am facut testul cu scobitoarea si checul era copt.




Photobucket

L-am scos din tava si l-am lasat sa se raceasca.
Ca decor am pudrat cu zahar praf.
Am servit checul cu un ceai negru cu lamaie.

Photobucket


2 comments:

  1. Ce idee faina, imi place! :)
    Cred ca a fost minunat si asa!

    ReplyDelete
  2. Ingenioasa treaba cu crema de ciocolata. Uite o idee buna.

    ReplyDelete

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).